K tortilám, zelenině nebo třeba chipsům se výborně hodí rajčatový dip. Jestliže si rádi pochutnáte na exotické kuchyni, rádi vyzkoušíte nové recepty a nebojíte se výzev, pak si pojďte společně s námi a dnešním článkem připravit lahodný rajčatový dip, po kterém se budete oblizovat až za ušima! Nemusíte se bát, jeho příprava není nijak složitá nečeká vás několik hodin stání u plotny. Potřebujete jen pár surovin a chuť naučit se něco nového, a to je vše. Jestliže jste připraveni, můžeme se do toho pustit!
Co budete na rajčatový dip potřebovat:
Rajčatový dip využijete jak na oblíbené tortily, tak například k chipsům nebo si ho můžete přidat ke grilované i čerstvé zelenině. A co budete na jeho přípravu potřebovat? Podívejme se na to:
- 1 kg rajčat
- 3 cibule
- 100 g másla
- 2 zelené nebo červené chilli papričky
- 500 cukru krupice
- sůl a pepř
- 100 ml bílého vinného octa
Postup přípravy:
- Do kastrolu dejte rozpustit máslo.
- Cibuli a chilli papričky nakrájejte na drobno – chilli papričky zbavte semínek.
- Rajčata pokud chcete oloupejte (nemusíte) a rovněž nakrájejte.
- Vše přidejte na rozpálené máslo a zvolna vařte cca 30 minut.
- Přidejte ocet a cukr a vařte 15 minut dokud směs nezhoustne.
- Podle chuti osolte a opepřete a nalijte do sklenic, které jsou uzavřít.