Recepty Vaření

Silvestrovské menu, aneb jednohubky 3x jinak!

Napsáno Nikol Blahova

Poslední den v roce je konečně tady a s ním i přípravy silvestrovského menu. Svědomité hospodyňky již přemýšlí, co večer prostřou na stůl – ať už to budou jednohubky, chlebíčky, domácí brambůrky nebo cokoli jiného. Chystáte i vy silvestrovskou oslavu, na kterou jste pozvali rodinu, příbuzné a kamarády? Pak se jistě chcete ukázat v tom nejlepším světle a předvést se jako perfektní paní domu, na jejíž prostřenou tabuli budou všichni pozvaní ještě dlouho vzpomínat. My vám v dnešní silvestrovský den představíme 3 zajímavé recepty na chutné jednohubky, po kterých se všichni budou olizovat až za ušima!

Jednohubky s kozím sýrem

Jednohubky s kozím sýrem jsou velice jednoduché na přípravu, nevyžadují mnoho surovin a nejvíce se hodí k červenému vínu.

Potřebujete:

  • 110 g kozího sýra
  • 80 ml marmelády (příchuť lesního ovoce)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

Postup:

  1. Rohlíky nakrájejte na kolečka a lehce je potřete olejem
  2. Předehřejte si troubu na 200 °C.
  3. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte kolečka rohlíků, posypte je solí a dejte na cca 8 minut do trouby.
  4. Vychladlá kolečka rohlíků potřete kozím sýrem a na každé kolečko dejte 1/2 lžičky marmelády.

Jednohubky z klobásy

Rychlovka mezi jednohubkami, které jsou trochu netradiční, ale velice chutné. Připravíte je během několika málo minut a zaručeně vám budou chutnat.

Potřebujete:

  • 2 ks libovolné klobásy
  • 120 g kozího nebo smetanového sýra (dle chuti)
  • 1 sklenici oliv bez pecek
  • pažitku

Postup:

  1. Klobásy nakrájejte na plátky.
  2. Na každý plátek klobásy dejte vrstvu sýru, olivu a pažitku.

Jablečné jednohubky

Jednoduché a zajímavé jednohubky, kterými své hosty jistě překvapíte. Zachutnají jen tak samotné, ale hodí se i ke skleničce něčeho dobrého.

Potřebujete:

  • 50 ml hořčice
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 2 ks jablek
  • 250 g tvrdého sýra

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 190 °C.
  2. Na pánvi s trochou oleje orestujte plátky slaniny (slaninu překrojte napůl).
  3. Jablíčka nakrájejte na drobné klínky.
  4. Plátky slaniny potřete hořčicí a položte na ně klínek jablka a kousek tvrdého sýra.
  5. Zabalte, zajistěte párátkem.

About the author

Nikol Blahova

Veškerý volný čas trávím s prsty na klávesnici. Psaní článků se stalo mým největším koníčkem, který mě baví, naplňuje a dává do života něco nového. Neustále si rozšiřuji obzory a učím se novým věcem, které se mi hodí v reálném životě. Do svých článků se snažím dávat maximum a kousek sama sebe.

Leave a Comment