Recepty Vaření

Velice rychlé jahodové recepty, se kterými sklidíte úspěch!

Jahodové recepty jsou nejen chutné, ale i svěží a zdravé. Jahody jsou barevně přitažlivé, a proto na talíři nejen chutně vypadají, ale skutečně i chutné jsou. Jelikož se nejen obchody, ale i zahrádky pomalu začínají červenat, rozhodli jsme se představit vám jahodové recepty – a to hned v několika provedeních! Věříme, že si z našich laskominek dokážete vybrat a že vám jahodové recepty zachutnají. Pustíte se s námi do jahodové smršťě?

pěstování jahod

1. Rychlé jahodové zákusky

Připravte si:

  • 6 lžic cukru
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 6 lžic oleje
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 6 ks vajec

Postup: 

  • Žloutky, cukr a olej vyšlehejte do pěny, přidejte mouku, kterou jste předem smíchali s práškem do pečiva a ve finále ještě přimíchejte předem vyšlehaný sníh.
  • Vzniklé těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte asi 8 minut na 170°, nebo dle vlastních zkušeností s troubou.
  • Upečený a vychladlý korpus potřete jahodovou marmeládou a celou jeho plochu pokladťe půlkami jahod.

2. Jahodová bábovka

Připravte si:

  • 3 ks vajec
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 ks prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 160 g cukru moučka
  • 200 g másla
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 30 ks jahod

Postup:

  • Rozpusťte si máslo a přidejte do něho cukr, vanilkový cukr a vejce – všechno vyšlehejte do hladkého těsta.
  • Po částech přidávejte mouku, kterou jste si předem promíchali s práškem do pečiva, následně vmíchejte i citronovou šťávu a ve finále v těstě rozšlehejte jahody.
  • Těsto nalijte do vysypané formy.
  • Bábovku pečte cca 50 minut na 180°.

3. Dort z jahodové náplně, zakysané smetany a želé

Připravte si:

  • 100 g cukru moučka
  • 750 g zakysané smetany
  • 400 g jahod
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 1 balíček červeného dortového želé
  • 1 balíček piškotů

Postup:

  • Jahody očistěte, osušte a nakrájejte na čtvrtky.
  • Zakysanou smetanu promíchejte s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem.
  • Formu na dort si vyložte alobalem.
  • Dortové žele připravíte dle návodu jež udává výrobce a do připravené formy nalijete polovinu. Pokladete na ní jahody, do toho ještě silnou vrstvu piškotů a zalijete druhou částí želé.
  • Tento připravený základ nechte dobře vychladnout, na studené piškoty nalijte polovinu smetany, do které si nasypejte polovinu jahod. Dort uzavřete druhou polovinou zakysané smetany a vrstvou piškotů.
  • Formu necháte zakrytou přes noc v chladu.

Přejeme vám dobré jahodové chutnání!

About the author

Nikol Blahova

Veškerý volný čas trávím s prsty na klávesnici. Psaní článků se stalo mým největším koníčkem, který mě baví, naplňuje a dává do života něco nového. Neustále si rozšiřuji obzory a učím se novým věcem, které se mi hodí v reálném životě. Do svých článků se snažím dávat maximum a kousek sama sebe.

Leave a Comment