Bramboráky – na přípravu jednoduché a po chuťové stránce výborné jídlo. Nelze jím urazit, ať už jej podáte k obědu nebo večeři. Připravit je můžete buď samotné, nebo s nějakou zajímavou přílohou. Receptů existuje celá řada a v každé rodině se traduje minimálně jeden. Ať už děláte bramboráky na jakýkoli způsob a připravujete je v malé či velké podobě, nenechte si ujít dnešní článek. Prozradíme vám v něm celkem 3 chutné recepty, které rozhodně stojí alespoň za vyzkoušení – a kdo ví, možná si je zamilujete!
1. Bramboráky s jablky
Netradiční recept, kterého se nemusíte bát. Zajímavé spojení chutí vás okouzlí již po prvním spolknutém soustu!
Potřebujete:
- 200 g jablek
- 400 g brambor
- 100 g sýra (čedar, eidam, niva)
- 80 g šunky
- lžičku dijonské hořčice
- lžičku nasekané pažitky
- žloutek
- sůl a pepř
Postup:
- Brambory a jablka oloupejte a nastrouhejte.
- Zbavte se zbytečné šťávy.
- Přidejte nastrouhaný sýr, nasekanou pažitku, na kostičky nakrájenou šunku, hořčici, žloutek a dochuťte solí a pepřem.
- Bramboráky usmažte tak, jak jste zvyklí.
2. Bramboráky z bramborové kaše
Ideální způsob, jak upotřebit zbylou bramborovou kaši. Originální recept na chutné bramboráky, do kterých se okamžitě zamilujete.
Potřebujete:
- 400 g bramborové kaše
- 120 g čedaru
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 3 lžíce mouky
Postup:
- Brambory oloupejte a nastrouhejte.
- Odstraňte přebytečnou šťávu.
- Přijdete nastrouhaný sýr, nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, mouku, vejce a dochuťte solí a pepřem.
- Bramboráky usmažte tak, jak jste zvyklí.
3. Bramboráky s ovesnými vločkami
Na první pohled obyčejné bramboráky, které doplníte o typickou chuť ovesných vloček. Kombinace chutí s vašimi chuťovými buňkami udělá hotové divy.
Potřebujete:
- 500 g brambor
- 8 lžic ovesných vloček
- 2 mrkve
- 1 vejce
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
Postup:
- Brambory a mrkev oloupejte a nastrouhejte.
- Přimíchejte ovesné vločky, prolisovaný česnek, vejce a dochuťte solí a pepřem.
- Bramboráky usmažte tak, jak jste zvyklí.