Recepty Vaření

Recept na rychlý vepřový guláš

Vepřový guláš není o nic horší než ten z hovězího masa. Navíc je mnohem rychlejší a je to příjemná změna. Dnešní recept bude krapet pikantní, proto ho ocení spíše ti, kteří mají rádi ostřejší jídla. Jeho příprava je velmi snadná a rychlá. Odradit by vás mohlo snad jen to, že se den předem maso nakládá do směsi koření na guláš. Ale nebudeme předbíhat a jdeme si prozradit postupně celý recept.rychlý vepřový guláš

Ingredience na vepřový guláš

  • 300g vepřové kýty
  • Gulášové koření
  • Hladká mouka
  • Kostka masového bujónu
  • Chili koření
  • Olej
  • Jedna cibule
  • Mletý kmín
  • Houskový knedlík

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do gulášového koření a oleje. Necháme v lednici odležet do druhého dne. Následující den si nakrájíme na drobno cibuli a zpěníme na oleji, kde přidáme i maso a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem z bujónu, přisypeme chili podle toho, kdo jak rád ostré a dusíme do změknutí masa. Opět nabereme vývaru z bujónu do hrníčku a zakverláme do něj hladkou mouku. Vlijeme do hrnce a guláš zahustíme. Pokud je guláš řídký, přidáme ještě vývar s moukou. Těsně před dovařením přidáme mletý kmín a společně chvíli vše provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a na talíři ještě ozdobíme snítkou kadeřavé petrželky.

About the author

Gabriela Kortova

Většinu času během dne sedím přilepená u PC a píši články různých témat. Má práce je zároveň mým koníčkem a velmi mě baví. Ale byl by to velmi nudný život, kdybych seděla zalezlá jen za psacím stolem. Proto mám ráda sport, procházky po písečné pláži, ruční tvorbu a během slunečného počasí si hraji na zahradníka.

Leave a Comment