Vepřový guláš není o nic horší než ten z hovězího masa. Navíc je mnohem rychlejší a je to příjemná změna. Dnešní recept bude krapet pikantní, proto ho ocení spíše ti, kteří mají rádi ostřejší jídla. Jeho příprava je velmi snadná a rychlá. Odradit by vás mohlo snad jen to, že se den předem maso nakládá do směsi koření na guláš. Ale nebudeme předbíhat a jdeme si prozradit postupně celý recept.
Ingredience na vepřový guláš
- 300g vepřové kýty
- Gulášové koření
- Hladká mouka
- Kostka masového bujónu
- Chili koření
- Olej
- Jedna cibule
- Mletý kmín
- Houskový knedlík
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostičky a naložíme ho do gulášového koření a oleje. Necháme v lednici odležet do druhého dne. Následující den si nakrájíme na drobno cibuli a zpěníme na oleji, kde přidáme i maso a zprudka opečeme. Podlijeme vývarem z bujónu, přisypeme chili podle toho, kdo jak rád ostré a dusíme do změknutí masa. Opět nabereme vývaru z bujónu do hrníčku a zakverláme do něj hladkou mouku. Vlijeme do hrnce a guláš zahustíme. Pokud je guláš řídký, přidáme ještě vývar s moukou. Těsně před dovařením přidáme mletý kmín a společně chvíli vše provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a na talíři ještě ozdobíme snítkou kadeřavé petrželky.