Na česneku se dá připravit celá řada chutných dobrot, po kterých se budete olizovat až za ušima. Jestliže si stále častěji lámete hlavu, co svým blízkým připravit k obědu, pak se vám náš dnešní článek jistě bude hodit. Česnek je pro přípravu pokrmů jednou z nejčastěji využívaných surovin, která je typická pro svou chuť a vůni. Nechte se následujícími recepty inspirovat a uvidíte, že si zaručeně pochutnáte!
Mleté hovězí maso na česneku
Máte rádi hovězí maso a s chutí si jej připravíte na jakýkoli způsob? Pak vyzkoušejte náš recept na mleté maso s bramborovou kaší!
Potřebujete:
- 700 g mletého hovězího masa
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- 250 g mražené zeleninové směsi
- 40 g loupaných rajčat v konzervě
- 1 kostku bujonu s příchutí guláše
- sůl, pepř, majoránku
- olej
Postup:
- Olej nechte rozpálit a dejte na něj lehce zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte mleté hovězí maso a míchejte asi 5 minut.
- Přidejte kostku bujonu, trochu vody, scezená rajčata a mraženou zeleninu.
- Promíchejte a nechte dusit asi 25 minut.
- Přimíchejte prolisované stroužky česneku a dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
* Tento pokrm vám nejvíce zachutná podávaný s bramborovou kaší.
Kuřecí stehýnka na česneku
Jen málokdo by odolal kuřecím stehýnkům! Jestliže i vy je máte rádi, pak neváhejte a udělejte si je na česneku!
Potřebujete:
- 4 velká kuřecí stehýnka
- 10 stroužků česneku
- 100 ml suchého bílého vína
- 120 ml kuřecího vývaru
- lžičku nasekaného tymiánu
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup:
- Kuřecí stehna osolte a opepřete.
- Olej nechte na pánvi rozehřát, přidejte kuřecí stehýnka a opékejte asi 10 minut ze všech stran.
- Stehýnka vyndejte a na pánev dejte na plátky nakrájený česnek s tymiánem a restujte asi 2 minuty.
- Přidejte bílé víno, kuřecí vývar a vložte zpátky kuřecí stehýnka.
- Přikryjte a nechte dusit asi 30 minut.