Recepty Vaření

Sušenky s levandulí

Napsáno Nikol Blahova

Sušenky s levandulí jsou výbornou chuťovkou, která dokonale polaská vaše chuťové buňky. V dnešním článku se společně podíváme na zoubek spojení chutí, které jsou na první pohled naprosto rozdílné, ale na pohled druhý tvoří lahodnou kombinaci, které jednoduše nelze odolat. Troufnete si okusit netradiční chutě a vyzkoušet naše sušenky s levandulí?

Sušenky s levandulí – tak trochu netradiční recept

Levandule je opojně vonící bylinka pocházející ze středomoří, které se v naších podmínkách daří na výbornou a jež se dá pěstovat jak na zahrádce, tak i doba ve vhodní nádobě. Levandule má nejen nádherné květy, ale především nezaměnitelnou vůni, pro kterou si ji zamilovalo básníci, malíři, hudebníci, lékaři i parfumáři – a po přečtení dnešního článku si ji zamilujete i vy!

Recept

Na přípravu našeho netradičního receptu potřebujete jen pár surovin, ze kterých vykouzlíte lahodnou dobrotu, jež zachutná jak malým, tak i velkým. Jestliže nevěříte, připravte si naše sušenky z levandulí a dáte nám za pravdu!

Potřebujete:

  • 210 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • 1 žloutek
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 1 citron
  • špetku soli
  • 2 lžíce levandulových květů

Postup:

  1. Máslo si nechte rozpustit.
  2. Mouku prosejte s cukrem a bramborovým škrobem.
  3. Levandulové květy nasekejte na drobno.
  4. Všechny ingredience spojte a vytvořte hladké těsto.
  5. Těsto zabalte do fólie a nechte cca hodinu odpočinou v lednici.
  6. Následně z těsta vyválejte cca 5 mm silný plát.
  7. Vykrojte kolečka a ty naskládejte na pečícím papírem vyložený plech.
  8. Pečte cca 12-14 minut na 170°C.

 

About the author

Nikol Blahova

Veškerý volný čas trávím s prsty na klávesnici. Psaní článků se stalo mým největším koníčkem, který mě baví, naplňuje a dává do života něco nového. Neustále si rozšiřuji obzory a učím se novým věcem, které se mi hodí v reálném životě. Do svých článků se snažím dávat maximum a kousek sama sebe.

Leave a Comment