Recepty Vaření

Bramboráky – vděčná volba pro oběd i večeři

Napsáno Nikol Blahova

Bramboráky – na přípravu jednoduché a po chuťové stránce výborné jídlo. Nelze jím urazit, ať už jej podáte k obědu nebo večeři. Připravit je můžete buď samotné, nebo s nějakou zajímavou přílohou. Receptů existuje celá řada a v každé rodině se traduje minimálně jeden. Ať už děláte bramboráky na jakýkoli způsob a připravujete je v malé či velké podobě, nenechte si ujít dnešní článek. Prozradíme vám v něm celkem 3 chutné recepty, které rozhodně stojí alespoň za vyzkoušení – a kdo ví, možná si je zamilujete!

1. Bramboráky s jablky

Netradiční recept, kterého se nemusíte bát. Zajímavé spojení chutí vás okouzlí již po prvním spolknutém soustu!

Potřebujete:

  • 200 g jablek
  • 400 g brambor
  • 100 g sýra (čedar, eidam, niva)
  • 80 g šunky
  • lžičku dijonské hořčice
  • lžičku nasekané pažitky
  • žloutek
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Brambory a jablka oloupejte a nastrouhejte.
  2. Zbavte se zbytečné šťávy.
  3. Přidejte nastrouhaný sýr, nasekanou pažitku, na kostičky nakrájenou šunku, hořčici, žloutek a dochuťte solí a pepřem.
  4. Bramboráky usmažte tak, jak jste zvyklí.

2. Bramboráky z bramborové kaše

Ideální způsob, jak upotřebit zbylou bramborovou kaši. Originální recept na chutné bramboráky, do kterých se okamžitě zamilujete.

Potřebujete:

  • 400 g bramborové kaše
  • 120 g čedaru
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 3 lžíce mouky

Postup:

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte.
  2. Odstraňte přebytečnou šťávu.
  3. Přijdete nastrouhaný sýr, nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, mouku, vejce a dochuťte solí a pepřem.
  4. Bramboráky usmažte tak, jak jste zvyklí.

3. Bramboráky s ovesnými vločkami

Na první pohled obyčejné bramboráky, které doplníte o typickou chuť ovesných vloček. Kombinace chutí s vašimi chuťovými buňkami udělá hotové divy.

 Potřebujete:

  • 500 g brambor
  • 8 lžic ovesných vloček
  • 2 mrkve
  • 1 vejce
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř

Postup: 

  1. Brambory a mrkev oloupejte a nastrouhejte.
  2. Přimíchejte ovesné vločky, prolisovaný česnek, vejce a dochuťte solí a pepřem.
  3. Bramboráky usmažte tak, jak jste zvyklí.

About the author

Nikol Blahova

Veškerý volný čas trávím s prsty na klávesnici. Psaní článků se stalo mým největším koníčkem, který mě baví, naplňuje a dává do života něco nového. Neustále si rozšiřuji obzory a učím se novým věcem, které se mi hodí v reálném životě. Do svých článků se snažím dávat maximum a kousek sama sebe.

Leave a Comment